hits

Fremdrift uke 11 - takstoler, bæring, gulv og gavelvegger

Hei igjen folkens.

Beklageligvis ble innlegget ett par dager forsinket, men rakk det ihvertfall innen en ny uke tar oss.

Akkurat nå er det stille og rolig på byggeplassen, da snekkerne har tatt en velfortjent påskeferie. Så da vil det ikke skje noe før ca 6.april. DVS noe skjer jo.

Vi startet denne helgen med å renske hele tomta for søppel. Fredagkvelden rasa vi nedpå og fylte opp en henger med brask. Og tidlig morgen etter kjørte vi på dynga med hengerlasset og reiste deretter og hentet ett lass til. 5 hengerlass skulle til for å få vekk rester av sponplater, asfaltplater, båndjønn, plastikk, papp og diverse restavfall.

I tillegg rasa vi innom Gausdal Landhandleri og kjøpte noen pakker med isopor og starta med å isolere Utvendig på muren i garasjen. Så da er det muligheter for isolert grasje:)

Hva har så ellers skjedd?

Det som ikke skjedde var det som var planen. Nemlig å få huset tett. Snekkerne sier det tar 4 dager til før huset blir tett med vindtett, vinduer og dører. Så da er vi per definisjon 4 dager bak skjemaet. Takstolene tok mer tid enn planlagt da det visst er en litt kronglete takkonstruksjon. DE fikk opp bæringen til rommet uti karnappet i 2.etg slik at takstolene der også nå er på plass. De har også satt opp all bæringen helt opp til limtredrageren i taket, samt laget åpningen for trappen og åpningen opp over spisestuen. 4 av 5 gavlvegger er satt opp med reisverk. De har også lagt spongulv i hele 2.etg, så vi har denne uken for første gang gått i 2.etg. juhu.

Her er 2.etg mot loftstuen:

Soverom:


samme soverom:

Loftstue: (det hullete området på gulvet blir åpent ned)


Gang over til 2.etg på garasjen:

Har fått tatt noen bilder fra 1.etg også

Fra Stua mot Hall/ vindfang:

fra stue mot spisestue:

Stuevinduer

Her skal det bli bad:

Walkin closet:

Master bedroom:


 

Det som er både fint og gørt i denne perioden er at man ser vegger og tak komme opp og man begynner å se tegningen, som man har sett på i ett år, komme til live i 3D. Det åpenbarer seg litt overraskelser og beundring. Man begynner å se for seg hvordan det egentlig blir. Man kan nesten begynne å møblere. Noe som han selvølgelig har gjort en god del i hodet allerede, men nå ser man om det man har tenkt vil passe og fungere. og jeg tror jammen meg vi har vært flinke sålangt, med ett par unntak som må diskuteres og løses litt annerledes enn vi opprinnelig hadde tenkt.

Det har den siste uken vært et fenomenalt vær noe som gjør at snøen smelter og man får testet dreneringen for første gang :) ser også ut som at man må belage seg på litt gjørme fremover. Holde unga unna med andre ord.

Siste utvendige foreløpig:


 

Nå blir det litt ventetid igjen fremover før det skjer noe fra snekkernes side. Det som kommer til å skje når de er tilbake er å få huset tett og få på utvendig panel.

Neste innlegg vil ikke inneholde veldig mye nytt byggningsmessig, men jeg har en god del news rundt smarthus, duppedingser osv. Her har jeg testet en del i det siste og den siste løsningen jeg tester nå ser bare helt kollosal ut.

Ha en god påske alle sammen.

 

AJ

 

 

#byggebolig #boligpartner #firenze #byggenytt #gjøvik

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier