hits

Fremdrift uke 15, 16 og 17 - tett hus, samt ytterligere fremdrift på smarthus.

Da kan vi endelig meddele at vårt kjære Firenze hus fra Boligpartner er tett. Det tok sin tid ta snekkerne hadde en del å stri med på takkonstruksjonen. Det var ikke alt som var prekutta selv om det skulle være det og en del av takstolene måtte tilpasses. Dette tar en del av den planlagte tiden som er planlagt med "legobygging". Snekkerne er rivende dyktige og er veldig nøye og jeg tenker at bedre at det blir skikkelig en raskt. Når det gjelder fremdriftsplanen så ligger vi fortsatt litt bak den. Men i fremdriftsplanen ligger også 50 dager på egeninnsats hvorav alt mannskap fra boligpartner ikke er tilstede. Nå legger de tilrette for at vi kan starte inne samtidig som snekkerne og de andre jobber ute under disse 50 dagene. Ergo så går det ikke utover sluttdatoen.

Slik ser det ut i dag. 

Etter at takstolene var på plass og asfaltplatene var spikre på rund baut så ble dag lagt på en slags fiberduk over takstolene som er vanntett men ikke lufttett. Over denne duken ble det lektet og lagt sutakplater, før det ble lektet igjen for takstein. Så det er altså 3 lag med tak. satse på at det blir tett da:)

Nå står bygget og tørker med to byggtørkere så satser vi på at vi får starte innvendig om ett par ukers tid. Da er planen å begynne å isolere og platekle garasjen samt muligens legge epoxy på gulvet så garasjen blir klar. Når den er klar kommer portmontør og monterer port så den også blir tett. Det neste vi da skal i gang med blir enten 2. etg på garasjen (isolere og platekles) eller starte i leiligheten i sokkelen. Det kommer litt an på hva snekkerne gjør ferdig når de kommer tilbake igjen.

Her er litt progresjonsbilder fra de siste par ukene:

Når det gjelder det vi har syslet med i det siste er det en god del tankevirksomhet. Jeg har brukt mye tid på den elektriske planen i det siste. Jeg har laget meg ett eget excel ark hvor jeg har limt inn bilder av kontakter, dimmere, downlights, osv. og flyttet de rundt og lagd en plan. Jeg må si det har vært veldig vanskelig å få en oversikt over eksakte punkter som var med i den opprinnelige pakken og hva som da jeg må installere i tillegg. her ser dere ett lite utsnitt av mitt mesterverk av excel :)Vi får se om elektrikeren skjønner noe av det.

Vi har også kjøpt inn fasadestein for inngangspartiet. Her landet vi på ett knalltilbud fra flisekompaniet. Vi pakka den nyinnkjøpte hengern (et must fant vi ut) med fasadestein og kjørte det på lager.Vi (jeg) ble også positivt overrasket her om dagen da Selgeren fra boligpartner sa at de hadde byttet leverandør av garasjeportåpnere og den motoren jeg skal ha er kompatibel med noe som kalles MyQ. Altså jeg kan styre garasjeporten med smarthuset, men mer om det under smarthus avsnittet under.

Hovedbadet er fortsatt ikke landet enda selv om det har vært "landa" nå minst 10 ganger. Her ser det ut på nåværende tidspunkt at det blir en kombinasjon av fliser og våtromsmaling. Utfordringen med våtromsmaling er at man må legge gips, og membran så må hele veggen helsparkles. Jeg kjente vel det at det var noe jeg ikke hadde lyst til å begi meg utpå så jeg tok en telefon til en kompis som har jobbet som maler tidligere. Han skulle helsparkle veggen så glatt som ett bilpanser, så da var det i boks :) Vi se da om det blir noen endring av planene igjen...

Det neste som kommer til å skje med huset nå fremover er at murern skal komme og mure "bunkers" veggene slik at vi får tilgang til dørene i sokkeletasjen, boder m.m og gravern skal da komme og planere ut tomten. Så da får vi endelig se hvordan tomten blir opparbeidet også. Det blir spennende.

Når snekkerne nå kommer tilbake skal de starte med å isolere gulv og sette opp innervegger samt isolere og platekle. Elektrikere skal inn og legge rør og punkter i yttervegger. Etter dette går de ut og panelerer og legger takstein, mens da vi driver inne og suller med vårt.

Siste nytt på smarthusfronten.

Den siste tiden har jeg syslet en del mer med smarthus. Jeg har lest forum opp og ned i mente og vurdert planlagt og grublet på dette. Etter å ha installer Insteon enheter i huset har jeg fått muligheten til å teste over en god periode. Jeg må si jeg er bittelitt usikker på dette. Det er litt kort rekkevidde på spesielt micromodulene deres. Noe av grunnen her er nok at mye av kommunikasjonen går over ledningsnettet (strømnettet) og det kan virke som at Signalene ikke kommer frem ordentlig slik de skal. Det er en enhet jeg sliter litt med og den virker helt perfekt på dagtid men på kveldstid fungerer den kanskje 30 - 40 %. Noe jeg ikke er helt konfertabel med. Jeg har lest at signaler over sstrømnettet i norge er litt bingo, pga strømnettets oppbygning her i norge kontra utlandet. Og mange mener det ligger en utfordring i støy på nettet Jeg har også lest at dette blir betydelig bedre på 400 V annlegg som jeg får i nye boligen men jeg er litt usikker på om jeg tør å gamble på det. Uansett så fungerer Insteon på korte avstander og er kompatibelt med "alt annet" gjennom Homeseer, så enhetene kan jeg fint få brukt uansett.

Siden jeg ikke var tilfreds med resultatene til Insteon bega jeg meg ut på Fibaro sitt system som er basert på en protokoll som kalles Z-wave. Z-wave er også kanskje verden største i hvertall Europas største system og det skal være godt over 1000 produkter som er kompatible med dette. Siden det er så utbredt så tenkte jeg det må da funke det og?? En bekjent har montert dette i huset sitt og var storfornøyd. Så jeg klinka til med en bestilling av Fibaro home senter Lite, og ett par pluginmoduler, bevegelses sensor og micro dimmere. Pakka kom og jeg åpna den fortere enn flint. Kobla til hjemmesentralen og innså at den hjemmesentralen ikke er riktig enhet for å koble til Homeseer. Den lar ikke en datamaskin styre seg så jeg måtte innse at det ble ett bomkjøp på kr. 2300,- så om noen har brukt for en slik en så si ifra så skal du få den billig :) Etter å googlet litt fant jeg ut at jeg ikke trengte noe annet enn en USB dongel som tar i mot Z-wave signaler og lar Datamskinen være "sentralen" da kan jeg styre alt fra Homeseer. Den Usb enheten koster fra 150,- og opp til ca 500,- Fint å finne ut av dette først kanskje. så nå venter jeg på en slik i posten :) Fibaro har jo også kult design, Spesielt bevegelses sensorene er konge: https://www.google.no/search?q=fibaro+motion+sensor&espv=2&biw=1366&bih=667&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqx47L17nMAhULFCwKHV1PBZMQ_AUIBigB#imgrc=eMwxU-5tZhfA5M%3A. Mer fibaro her: http://www.fibaro.com

Videre så nevnte jeg MyQ garasjeportåpner. Her en link til dette: http://www.chamberlain.com/smartphone-control-products/myq-smartphone-control

Til altså min store overraskelse er det en chamberlain motor jeg får levert fra boligpartner og kan da kjøpe på en gateway som kobler seg til det trådløse nettverket og jeg kan inkludere dette i smarthuset. Så i det jeg trykker på mobilen eller padden eller apple watch eller hva nå det måtte være og forteller at vi drar. Så kan jeg skru av alt lyst, skru av kontakter med apparater som står i standby, åpne garasjeporten og ha en nedtelling på f.eks 30 sek så låser døren seg automatisk. Alt i skjer i det jeg trykker på "jeg drar" Genialt er at jeg også da kan geostyre porten min så den åpner seg når jeg kommer innenfor en definert ring på kartet :) Av sikkerhetsmessige årsaker må det også innstaleres en fotocelle slik at porten ikke går ned om det står noe/ noen i veien. Me like :)

 

Vi får avslutte der for i dag men kommer tilbake plutselig med oppdatering.

PS: for alle familiemedlemmer, venner og bekjente som skal bistå i byggingen så kan de begynne å psyke seg opp nå ;)

 

AJ

 

 

#boligpartner #firenze #gjøvik #byggenytt #byggebolig

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier