hits

fremdrift uke 18 og 19 - Tørking og isolering

Da har det gått ett par uker siden sist igjen men det har ikke skjedd stort siden bygget har stått til tørk. Men en ny milepæl kom denne helgen da vi på fredag fikk klarsignal for isolering siden huset nå er tørt.

På fredags efta fikk vi klarsignal og vi gledet oss stort. Et skjær i sjøen ble det allikevel da min fru ble syk natt til fredag. Da ble det meste opp til meg. Veldig surt da vi så for oss en innholdsrik pinsehelg.

Men jeg gøyv på lørdags formiddagen og satte i gang med å isolere taket i garasjen. Det tok omtrent 8 timer fra jeg kom til jeg fikk bladd i igjennom 100-vis av pakker for å finne riktig isolasjon, samt rigge til musikk verktøy og diverse til jeg var ferdig. Jeg hadde vel en formening i utgangspunktet om at isolasjon var isolasjon med forskjellige tykkelser, men dengang ei. Her var det med og uten papir, I-plater, stålstenderplater og Flexi plater. Etter litt googling fant jeg ett bruksområde for de fleste og fant i hvertfall ut av hvilke jeg skulle bruke. Etter vel å kommet i gang så gikk det radig. Det morsomme her er jo at man skulle forvente at det er standard mellomrom mellom takstolene slik at det var bare å finne en plate og putte den opp. men neida. Siden vi har bruksareal over garasjen er takstolene forsterket. Så da var det ett par takstoler med standard mellomrom i mellom mens resten måtte tilpasses. Argh.

Søndagen startet med en bedre frokost(brødskive med gulost). I dag skulle vi igang med 2.etg over garasjen og jeg merket at jeg brukte muskler i går som jeg ikke hadde brukt på noen år. skikkelig stiv og støl. Og jeg så for meg å bære 50 - 60 isolasjonsspakker fra øversiden på huset og ned og inn døra samt opp stigen til 2.etg. Jeg booket min kjære søster til å bli med å bære og hun stilte villig opp. I løpet av litt var alle pakkene oppe og isoleringen kunne begynne atter en gang.

Det ble en god arbeidsøkt nå også og så og si alle veggene i garasjedelen samt gangdelen i 2.etg ble tatt. Men her var det ende mer custom kutting av isolasjonen. ikke bare i bredden denne gangen, men også i lengden, profilering og skråskjæring: det ble bra til slutt her og:)I morgen så er det pån igjen og i satser på å ta mesteparten av taket. Her skal det 30! cm med isolasjon som man må bruke både 20 og 10 cm. Så det blir dobbelt så mye plater å legge enn normalt men med god hjelp fra modern så går vel det knirkefritt også. Når isoleringen er ferdig skal byggelederen kontrollere arbeidet før jeg plaster og platekler. 

På onsdag kommer da Murern som skal mure veggene ved siden av huset, og neste uke kommer graveren for å planere ut tomten. Neste uke kommer også snekkerne tilbake og begynner med å lydisolere gulvet, legge gips og spon samt sette opp innvendige vegger. Så de neste par ukene kommer det til å skje en hel del.

Utover dette så har vi valgt å endre dører til soverommene i 2.etg slik at vi får inn dører med frostet glass. I 2.etg blir det kun sørvendte vinduer og vi er redd for at det kan bli noe mørk der. Derfor velger vi dører med glass som kan frostes slik at vi får inn lys fra 2 forskjellige retninger til. Da tror vi det blir veldig bra.
Vi har også tegnet kjøkkenet ferdig så det er bare å bestille, samt tegninger for walk-in garderoben er nå ferdig. Det virker merkelig nok som at badet har landet endelig:) yay.

Vi hadde forøvrig nytt møte med elektrikeren forrige uke og der ser du ut som vi ryker på en smell gitt. Vi har ikke spart på kontaktene og vi fikk prisoverslag nå. er ikke billig moro det akkurat. Det er også slik at hvis jeg ønsker at de skal montere mine smarthusdingser så ønsker de en samsvarserklæring fra produssentene/ distributøren eller importøren. Jeg har vært i full gang med å få tak i dette og det ser ut som det går fint. Så det er positivt. Men obs. Det er ikke alle selgere/ distributører som fremskaffer slike. Så her må man være litt på vakt. 

Dett var dett for denne gang. Vi hørs igjen.

Fortsatt god pinse og ha en trivelig 17. mai med fint vær:)

 

AJ

 

 

 

#boligpartner #firenze #gjøvik #byggebolig #byggenytt #klø
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier