hits

Fremdrift uke 20 og 21

Da er det på tide med en oppdatering igjen.

Siden sist har vi fått tilbake snekkerne, murerne har murt "sideveggene" utenfor sokkelen og jeg har plastet og lektet taket i garasjen.

Sist byggemøte fikk godkjent isolasjonsjobben og vi kunne ta neste steg. Plasting og lekting av garasjen. Gipsen skulle komme slik at vi får gipset taket i garasjen. Da kan portmøntøren komme og sette i garasjeport så garasjen blir tett. Plasting og lekting i tak på over 2,5 meter i høyden krever sin mann og man kjenner man lever de neste dagene for å si det slik. Stiv og støl i de fleste muskler.

Men resultatet er tilfredstillende når man står og ser på det i etterkant.

Det har blitt litt søppelkjøring i det siste for å si det slik. Blitt mye plastavfall og ikke minst rester etter isolasjonen, så hengern ble fylt opp og hele garasjen ble rensket. Dette fordi det var ventet 4 fulle paller med gips. Det som møtte meg dagen etter renskingen var ikke det som jeg forventet. Jeg forventet 4 paller med gips som jeg kunne stå på når jeg skulle plaste. Nieda det var dette:Så da var det igang med søppelkøring igjen, før jeg kunne starte på plastingen. Da med stige..

Plastingen var forsovidt greit. Her er det viktig at det blir helt tett og det anbefales at skjøten teipes med en spesiell tape selv om det er lim i skjøtene på byggeplasten.  Jeg ba snekkerne om noen råd for å starte lektinga og det endte opp med at "Pavel" forklarte og tegnet og markerte og målte. Rasa ned i containeren og henta spiker og diverse resten av det jeg trengte for å få jobben proft utført. Det var nok smart å spørre om råd siden lektinga skal stemme med gipsplater senere. For at sparklinga skal bli enklest så kutter de alltid av de første fem cm av gipsen på den siden hvor man starter leggingen. derfor ville ikke min lekting stemt med 1,15m men 1,20 som platene egentlig er. Men etter den første platen er det bare å lekte 40 - 40 cm i senter, da gips skal skrus pr 40 cm i tak og ikke 60 cm som er vanlig for alt annet. Etter en kontroll måling, selvfølgelig når alt var gjort, så kunne jeg puste lettet ut. det stemte på en prikk :). Må jo også nevne her at jobben gikk betydelig lettere med Spikerpistol :) kjekt med kompiser som kan låne bort utstyr.. tør ikke å tenke på hvordan armene hadde vært etter å lektet 50 kvm med tak iført snekkerbelte og hammer. Gutta med murerskje fikk satt opp forskalingen og jommen kom betongen også. Var en liten runde med naboene da vi måtte bruke deres tomter for å komme til med betongbilen. Men med gode fremtidige naboer var ikke det noe problem. Så når betongen nå har tørket og herdet kan gravern endelig komme og planere ut tomten. Må si jeg har ventet litt på akkruat det altså.

Her er forskalingen oppe. Er det samme på andre siden av huset.


 

Og da støpes det.Torsdag denne uken dukket snekkerne da opp igjen og de klinka til med isolering. på 3 dager isolerte de hele 2.etg. Er utrolig imponerende å se de jobber for det går så unna. De er så samkjørte og resultatet blir så perfekt. Jeg ser de bruker betydelig mer tid på å forbrede til neste steg. De fleste isolerer og tar plasting og så lekting. Men de her merker allerede før isoleringen hvor lektene skal være med krittråd. Da slipper de å måle opp lektene senere og etter isoleringen blir det vanskelig å bruke krittråd da det blir litt kuler der isoleringen. Og det ser jeg igjen flere ganger. De driver med helt meningsløse ting der og da som tilsynelatende ikke bidrar noen ting til fremdrift. Men etter 4 uker ser man hvorfor de gjorde akkurat det da. Fasinerende. 

her er gutta godt i gang:

Litt news på smarthusfronten har det også blitt.

Nå viser det seg at en leverandør av elektrikeren vi bruker har begynt å ta inn Z-wave produkter. Det betyr faktisk at det ikke er noe problem å få montert duppedingser med en gang fra elektrikeren. Uten en håpløs papirmølle og mellomledd og samsvarerklæringer på produkter og elektrikerarbeidet separat. Jeg har uansett funnet en leverandør som utleverer samsvarserkleringer på produktene, men er jo fint at elektrikeren står inne for absolutt alt som blir montert. Også med tanke på garantier og ettårsbefaring osv. Så vi skal på en liten besøksrunde til denne leverandøren og se hva vi kommer frem til. Spennende.

Neste uke skal grunnmonteringen av det elektriske på plass samt at vi håper at gravern kommer. Snekkerne gyver på plasting og lekting samt isolering av 1. etg. Så det kommer helt sikkert til å bli bra fremdrift nå de neste ukene.

Ha en riktig flott uke, så talas vi :)

AJ

 

 

#boligpartner #firenze #gjøvik #byggenytt #byggebolig

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier