hits

Fremdrift 22, 23 og 24 - egeninnsats og mye kjør

Da er vi endelig tilbake med en oppdatering igjen. Det er ikke tilfeldig at det ikke har blitt noe oppdatering, da det er veldig mye som har skjedd og vi har hatt litt tidspress på oss. Oppi det hele ble den en ukes tid i grønne klær og da måtte to helger presses inn i en, noe som naturlig nok ikke gikk. Derfor ble løsning for undertegnede og ta ut ett par dager med ferie.

Som sagt mye har skjedd. Jeg husker ikke hvilken dag det var men jeg skulle bare en kjapp tur innom og avklare en sak med snekkerne. Jeg ble tatt litt på på senga av 7 - 8 elektriker, og de drev på samtidig i alle etasjene, 2- 3 rørlegger, 1 ventilasjonskar, 2 snekkere og jommen dukka ikke gravern opp også.

Det endte med 2 timer med konstante avklaringer for de nevnte fagene.

Det hele gikk så vanvittig fort at jeg rakk nesten ikke å tenke. Takk gud for at planen lå der i utgangspunktet og at vi er ganske trygge på hvordan vi skal ha ting. Jeg føler også at vi har god kontroll på selve byggingen og er da forberedt og kan ta kjappe avklaringer. Heldigvis. Etter 2 dager var Elektrikerne helt ferdig og Rørleggeren ferdig. (de har igjen sluttmonteringen og montering på innervegger) det ble da som att festen var over lissom. 


Innen dette har vi gipset Taket i garasjen, dobbelt lag. Noe som er en ganske tung jobb om man ikke er smart. Vel vi var ikke smarte før det var igjen 4 plater av det siste laget. typisk. Ganske knekt i rygg og skuldre for å si det slik. 

Ellers har snekkera gipset alle tak i hele huset og lagt lydtrinnplater, gips og gulvspon på gulv i 1. etg ( på brøkdelen av tiden vi gipset taket i garasjen.....

Den siste tiden har vi isolert og plastet garasjeveggene samt fått gipset disse. Det er MYE gips som skal opp :)

Det ble noen tegninger her også for å komme i mål. 


Jeg har dratt Tomme rør på kryss og tvers i huset for TV internett og fremditidige muligheter. Jeg har også fått avklart smarthusløsningen med Elektriker og går for en kombionasjon av Z wave produkter, philips hue, MyQ og Insteon. På toppen av det kommer blant annet Sonos.  Elektrikeren leverer og monterer dette med garanti. Dette fordi en underleverandør av elektrikeren nilbyr mye Z wave produkter. Så her har vi fått løsning på plass med Lysstyring, termostater til varmekabler og eventuelle panelovner. I tillegg har jeg funnet en dings som gjør at jeg kan styre varmepumpa. I samme slengen mente underlevernadøren av venitlasjonsagregatet mitt kunne styres med Z wave

Gravern har fått opparbeidet noe av tomten. For å få ferdig resten var han avhengig at en del byggematerialer ble flyttet på. Dette har vi nå også fått gjort.

Det er også en utfordring med at den kommunale kummen for vann og kloakk ligger 2 meter under bakkenivået vårt og denne må bygges opp. så det ble jo noen spørsmål der i fbm kost. Kommunen har sagt at de holder materialene, men noen andre må ta arbeidet. Så får vi se hva det blir.

Vi har også nå lagt takplater i leiligheten i underetasjen så nå er jommen det gjort også. Vi kjenner godt på kroppen at vi nå er i gang nå. Kjenner at spikerpistolen blir ganske så tung etter hvert:)På mandag kommer det 2,2 tonn med fliser og baderomsplater. Så da blir det noe sjauing igjen er jeg redd. Så om det er noen som føler for å stikke bortom slik i halv fem - femtiden mandag så gjør gjerne det:)|

VI må få takke alle som har vært med og hjulpet oss disse ukene for det har vært mennesker som har stilt opp for oss hele tiden. Om det har vært barnepass, Sjauing, gipsmontasje, takplatemontasje og søppelrydding. Jeg har sagt det før og sier det igjen. IKKE gå på ett byggeprosjekt uten at du er sikker på at du får hjelp :) Du klarer nemlig ikke dette uten hjelp. ER du ikke sikker på det så sparer du ett par år til og får nøkkelferdig hus.

 

Snakkast.

 

AJ

 

 

#boligpartner #firenze #byggenytt #Gjøvik #byggebolig

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier