hits

Så langt har vi kommet til nå : uke 32

Hei igjen,

nå begynner det å bli leeenge siden jeg har skrevet noe her, har jo vært stort sett Byggmester Arne som har skrevet. Nå er det jeg som skal oppdatere dere.

Litt usikker hvor jeg skal begynne fra siden det har skjedd MYE på de 6 ukene siden sist vi skrev her.

Det begynte med at snekkerne hadde på all gipsen i taket og dro på "ferie" 3.juli. Da stod vi der alene og begynte å innse hva vi hadde tatt på oss av arbeid, og det var ikke stort lite. Så vi måtte begynne med å legge på alt gipsen på veggene. Trodde vi aldri skulle bli ferdig med 2 etasjen, p.g.a alle skrå takene og diverse vinkler denne gipsen måtte skjæres i. Underveis så måtte vi også isolere alle inne veggene selv. Arne begynte å klø og bli irritert av alt isolasjonen , så det endre opp med at jeg overtok det meste av isoleringen, også i sokkel leiligheta.

Det ble brukt litt over 2 uker på å legge gipsen i begge etasjene. Så var det da det morsomme kom: Sparkling og pussing.  Jeg har ikke oversikt over antall sparkelbøtter vi har brukt, men vi er rundt 30 stk med 10 litere. Var litt av en jobb å lære seg å legge på remser i skjøtene og få dette pent. Vi måtte sparkle ALT minst 3 ganger og pusse underveis for at det skulle bli pent. det har vi brukt 2 uker på.

( vi tar HMS veldig alvorlig i huset)
 

 

Så kom vi endelig til muligheten å male.  Vi ble enige om farger i huset og det er en "hovedfarge" som skal gå gjennom hele huset, da valgte vi en som heter Hvit Te. Jeg klinka til med 4 stk 10 litere. Klina den på veggene på gjesterommet og vi begge oppdaga at den farger skulle vi IKKE ha. Den ble altfor gul. Endte opp med å bruke den som grunning og kjøpte Frostrøyk i stedet. Den ble mye mer behagelig, kanskje for lys, men vi skal ha mye treverk møbler så det tror jeg blir bra.

 

 Det å sparkle, pusse og male takene var ett helvete for min del, så Arne måtte gjøre alt jobben der.

Vi hadde med oss god hjelp av moren til Arne og hun var med på alt. Hun lærte seg det meste og var ikke redd for å prøve. Tøff dame. Svigerinna mi hjalp til med maling, og til og med svogeren kom fra Oslo for å hjelpe til med Sparkling.  Så utrolig mye god hjelp. Imponert.

Her er noen bilder av maleprosessen.

På kjøkkenet tenkte jeg å male med den nye Mineral malingen: Kalk maling. Det ble ganske tøft, men den fremheva alle gips skjøtene så jeg må nok grunne pånytt og male på nytt att. Her er bilde :Snekkerne kom tilbake den 3 august og har satt opp stillas og snart ferdig med kledningen utvendig. Spørsmålet er om vi rekker å male på første strøket ute før det blir natt frost.Det begynner endelig å se ut som hus. :-) til helga er planen å begynne å legge på gulv i soverommene. Vi må jobbe litt " her og der" fremover, siden vi ikke får gjort alt ferdig før snakkerne ordner utforingene på vinduene. Hele 1 etasjen blir det listfritt rundt vinduene og det krevet IGJEN at det må gipses, sparkles og pusses. Arne gleder seg vilt til den jobben ...hehe.

Så måtte vi kjøpe alt terrasse bord i år siden snekkerne må begynne på verandaen og terrassen om en uke for å få opp resten av stillasen. Vi hadde flaks om fikk kjøpt 500 meter med 145mm plank, ferdig grå beisa kjempe billig fra Monter. Men tynne riller på oversiden som gjør den sklisikker.

Dette er hva jeg foreløpig kommer på at vi har gjort. Det har selvfølgelig vært mye småting underveis også, og ikke minst at med dette har jeg parallelt jobba i sokkelleiligheta. Der er snart alle veggplatene lagt på.

 

Vil igjen takke til familien som har stilt opp med både byggehjelp og barnepass hjelp.

Til Anders og Hans Morten som hjalp til med sparkling.

 

Vi snakkes

Dobby

 

 

2 kommentarer

Linn

11.08.2016 kl.22:36

Såå fint det blir!! Gleder meg til å se det ferdige resultatet :) Ser du allerede har satt frem en plante ute på terrassen ;)

12.08.2016 kl.08:16

Tusentakk:)

Er nok nabohuset du ser med planter på:)

Skriv en ny kommentar

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier