hits

oppdatering uke 33- 35

Hei igjen.

Da fant man endelig overskudd til å få inn en oppdatering igjen.

Siden sist har det vært i hovedsak 4 ting vi har syslet med. Maling, gulvlegging, utforinger og platteng. og selvfølgelig Sprakling. Man slipper pokker meg aldri unna sparkling.

Vi hadde igjen ett lite felt i taket på 2.etg som er over spisestuen ved "galleriet". der måtte vi ha stillasje for å få sparklet, så det har vi ventet med å ta. Så da var det på'n igjen med Strimler og 2 - 3 runder med sparkel. Her var det utrolig flott å ha med hjelp fra  Anders som la på remser og mala hele takflaten for oss. Det var helt kannon. Så nå er alle takene ferdig sparkla og malt og alle veggene har fått riktig farge :) her er det kun igjen siste strøket med Jotun Pure Colour. DEn malingen er bare helt genial. Den er helt matt så man får en utrolig rolig og behagelig romfølelse og finshen blir helt fantastisk.

Tusen takk for hjelpen sålangt Anders :)

 

Når det gjelder farger så har vi landet på en hovedfarge som skal være gjennomgående i hele huset. Valget falt altså da på Frostrøyk. i 2. etg har vi valgt og sprite det hele opp litt med en utrolig kul farge som heter atmosfære. Den ble helt magisk som helt matt.

Forrige helg gjorde snekkerne klart for å legge utforinger samt at de la utforinger på vinduene som skal ha lister. Til de vinduene som ikke skal ha lister måtte de kløyve lekter så de fluktet med sporene for utforinger i vinduene. I de sporene passer 9mm gips helt perfekt inn og vår jobb ble da og skjære til all gipsen som skulle inn og samt montere de og sparkle de inn med hjørne beslag. Hjørnebeslagene kjøpte jeg hos Flugger og det var av typen Hydraflex. Disse er laget av en slags hard papp som er mulig å tilpasse til riktig vinkel (til f.eks. skråtak) og de er det ferdig lim på. Så innersiden av disse sprayes med vann fra en sprayflaske og man lar de ligge i ca 1. minutt. Da er det bare å legge de på så limer de seg fast til nesten hva som helst. Jeg hadde noe utfordringer i starten med å få de til å feste helt og det viste seg å være at jeg var litt for utålmodig.Limet må få tid til å svelle litt slik at den blir god og seig. Vinklene kuttet jeg riktig med en vanlig kjøkkensaks. så det var lettvint. Etterpå var det "bare" å sparkle de inn. Etter ett par tre runder med sparkel har vi valgt å male de hvite med våtromsmaling. Denne er litt blankere og lettere å vaske og tørke støv på. Pluss så er den jo beregnet for våtrom i tilfelle ett vindu står på gløtt under liggende regnvær, så vi tenkte at det var smart :)

'

Siden sist har vi også fått lagt en del gulv. Vi har til nå lagt omtrent 80 m2 med gulv. Det synes jeg ikke vi har brukt veldig lang tid på, og det kan jeg takke gulvet for. Som tidligere nevnt har vi valgt å kjøpe vinyl planker. De harett helt vanlig klikksystem som de fleste kjenner til. Det geniale med dette gulvet i forhold til legging er at det eneste man trenger av verktøy er: Hammer, Vinkel og kniv. Man slipper å sage plankene, man måler lengden og legger vinkelen på og kutter over med en skarp kniv. Etter dette kan man bare knekke planken og man får ett perfekt kutt :) man kan bare sitte på kne og legge gulv til krampa tar en uten å måtte ut og sage. Og da gjerne feil,,, I noen tilfeller trenger man å kutte fra to sider. (rundt hjørner og inn gjennom dører). Her har jeg brukt stikksak ene vegen og kappet med kniv andre vegen.

I tillegg er dette gulvet utrolig slitesterkt og godt å gå på. Anbefales på det sterkeste. 


Leon måtte inspisere og teste rommet sitt :) Fargen til Leon ble en blåfarge som heter tåkelur.

Vesla fikk rommet sitt malt i en lys lillafarge som heter fjær.


Utvendig har det også skjedd en hel del. Desverre har vi tatt lite bilder utvendig i det siste men vi får fikse det til neste gang. 

Når snekkerne kom tilbake etter sommer, har de fått panelert hele huset, satt opp reisverk til verandaen, vinskier, vannbrett, satt på takrenner og beslag samt fått lagt på takstein på det flaket som pipene kommer igjennom. I tillegg har de gjort ferdig innramming utvendig på vinduene og hjørnekasser på noen hjørner. i tillegg til klargjøring for utforing. Så de har hengt i. Til uken kommer det folk og monterer stålpipene våre. 

Siden snekkerne skulle sette opp verandaene og min plan var å bygge platteng som skulle flukte med verandaen samt at det ikke skulle bli noen skjøt mellom disse så måtte jeg gyve på og lage plattengen også. Her fikk jeg god hjelp av min søster, samt modern som bistod hver sin kveld. Det er veldig greit å være 2 når man skal drasse rundt på 100 meter med impregnert 2X8. Vel ikke alle var 2X8 :PBlir nok bra til slutt.

Det er jo masse småting også som blir gjort som ikke blir nevnt her, men dette var vel i grove trekk på det som har skjedd siste tiden.

Nå er det ikke mer enn ett par måneder til huset skal stå ferdig så vi må henge i.

Fremover nå er det gulvlegging og få siste strøket på veggene. Da starter vi med montering av kjøkken. Til uken tenker vi også å få på murpuss på sokkeletasjen. Vi blir med andre ord ikke arbeidsledige på en liten stund :)

Tusen takk til dere som som stiller opp for oss. Dere får hedersplass på innflytningsfesten ;)

 

AJ
 

 

 

 

#boligpartner #firenze #gjøvik #byggenytt #byggebolig


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier