hits

april 2016

Fremdrift uke 13 og 14 - samt enda litt mer om smarthus - Homeseer

Da ble det drøye to uker igjen før det ble en ny post her men det har ikke skjedd stort egentlig, da vi har ventet på at snekkerne skulle komme tilbake.

Så onsdag 6.April var de igang igjen og satte igang med å ferdigstille takstolene. Sist så skrev jeg at det manglet fire dager på å få det tett. Men det ble fort til at det ble fire dager som gikk med til takstolene. Takkonstruksjonen er ikke helt a4 og de brukte lenger tid enn normalt her. Snekkern vår sa at etter å ha jobbet 9 år i Norge hadde han aldri sett denne typen takkonstruksjon før. Men bedre at det blir skikkelig enn kjapt ferdig. 

Utover det har vi fått ut all is i fra underetasjen og det begynner å tørke opp der. Det har vært 10 cm med blåis inne der og det tar tid før det slipper der det ikke er varmekabler. så der har jeg vært innom stort sett en tur hver dag siden påsken og hakket løs is og spadd det ut.

Blikkenslager har også vært og lagt på "vannbrettbeslaget" som skal ligge i underkant av panelen rundt hele huset. 

Her er oppdatert bilde:Så har jeg forsket enda mer på smarthus.

Jeg har siden sist testet bevegelsessensor/ fotocellen fra Insteon og koblet den opp mot en philips hue lyspære. Testet den på soverommet og da fungerer den slik at den skrur på lyset når den oppdager bevegelse og skrur av lampen igjen 1 minutt etter at den har registrert siste bevegelse. Dette er justerbart. For at den ikke skal skru på lyset når vi snur oss om natta så har jeg satt at den kun skal skru på lyset mellom 0600 og 2300. Det som jeg har tenkt her etterhvert er at den sensoren skal skru på en lampe når vi er våkne. f.eks da soverommet og om natten så skal den skru på en annen f.eks ganglyset så man har lys om man skal opp på natta. men da kun med en styrke på alla 30% så man slipper det flomlyset klokken 0200. Dette er genialt med unger som må på do og kanskje er litt mørkredde ;)

Ellers så fikk jeg også min micro dimmer som skal monteres bak lysbryteren eller over lampen i taket. Den kobles til det elektriske annleget og styrer da lampen og får både beskjed fra lysbryteren og smarthuset om den skal skru på av eller dimme osv. Jeg fikk elektriker hit og monterte den og den fungerte som planlagt mot lyset og bryteren. Men jeg fikk ikke kontakt med den fra Huben som skal fjernstyre den. Jeg antar det må være noe feil med den og bestilte en ny en bare for å sjekke ut det. Den er på tur i posten, så satser på at den nye fungerer.

Jeg har testet litt mer med selve programvaren som styrer alle disse duppedingsene, Homeseer. Jeg har nå blant annet fått inn værvarselet for Gjøvik der via en plugin fra  Yr.no. Sa da kan jeg få dingsene mine til å ta inn været som ett element for om ting skal skje. For eksempel har jeg satt at lyset skal skru se på i oppholdsrom 40 minutter før solnedgang, men kun hvis det ikke er klarvær eller lettskyet. Da er det jo så mye lysere ute og trenger ikke lys inne :)

Her er ett skjermdump fra det oppsettet:Her kan man jo også bruke fotocelle. Men tanken med værvarsel er også at man kan forbrede huset på dårlig vær :) eller bra vær. Selv om man ikke er hjemme behøver ikke huset å bli badstu fordi sola steker på det. og med stuevinduer sørvendt vil det fort bli varmt inne om man ikke har automatiske blendingsgardiner som går ned og stenger solen ute mens man er på jobb. haha. Ellers så er det litt kult å ha værvarselet på kontrollenheten og da. se eksempel under:Her er et annet skjermbilde av programmet der jeg kan styre hver enkelt enhet:


Grunnen for at ett par av lyspærene er "unreachable" er at lysbryteren er skrudd av.

Jeg har  bestemt meg for at det blir Homeseer som blir plattformen smarthuset skal bygge på samt integrasjon mot apple homekit.

Homeseer koster 1400,- kroner og da er programmet mitt for evig og alltid. om man ikke ønsker proffversjonen, noe jeg ikke ser poenget i enda hvertfall. Etter det kjøper man plugins (integrasjonsplattformer) for å integrere andre typer systemer. JEg kommer til å kjøre serveren på en windows pc i første omgang. Det har fungert helt knirkefritt nå i en måned.

For øvrig har jeg fått både stemmegjenkjenning og voice til å fungere samt at jeg har fått satt opp eposten min i programmet så systemet kan sende meg epost om det er noe spesielt som skjer. Voice fordi jeg kan få systemet til å snakke. for eksempel så kan systemet si " light on" når lysene blir skrudd på. Eller "battery low on occupancy sensor at soverom". Systemet kjenner igjen en bestemt frase om jeg har microfon som fanger det opp. Som standard så er det satt opp som "computer". Så om jeg sier "computer" og venter ett sekund får jeg faktisk svar "yes sir". haha. Og da kan jeg fortelle hva jeg vil skal skje.Siden huset nå kan begynne å snakke til meg trenger jeg ett kult navn på huset. Tony Stark (Ironman) har Jarwis. Da må jo vi ha navn og.. Så her trenger vi forslag. Vi har både mannestemme og damestemme tilgjengelig.

Vinneren får gratis inngang på Innflytningsfesten. haha.

Vel. Det får bli det for denne gang, Neste uke så er huset forhåpntlig tett så da er det litt mer tilbake til bygging igjen tror jeg. Vi får se ;) Ha en fin uke.

AJ

 

 

 

 

#boligpartner #firenze #gjøvik #byggenytt #smarthus # byggebolig

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier