hits

november 2015

1.advent Søndag

Dagen starta kl.9, akkurat passe. I dag har vi bestemt at vi må prøve å gjøre en forandring på huset, rett og slett et ekstra liggende vindu på kjøkkenet. Dette for å få inn mer dagslys. Så håper nesten at nye fasade tegningene ikke er ferdige, slik at vi får klemt inn denne her. Dette blir vel avgjørende av byggeleder på Onsdagens byggemøte.

 

Jeg og Victoria måtte innom byggeplassen i dag og se litt, og jammen har e jobba i helga og. flere av veggene har kommet opp, og det er bra.  De utnytter nå muligheten for varmere vær. Håper det holder seg litt til så vi får muren klar i hvert fall.

Fikk telefon fra Gjøvik Varme og Sanitær ( de er rørleggerne på prosjektet) om at alle kraner og de 4 toalettene har kommet. Fikk knall priser fra representanten for Korsbakken da jeg var innom og skulle handle.Han var flink å forklarte fordeler og ulemper på billig vs dyr blandebatteri og toalett sisterner. Meninga var å handle det meste fra Mega Flis, de er kjempe billige. Plutselig ble det til at kjøkkenkrana kom på 5000kr isteden for 1500kr. Og slik bar det av garde med resterende også.  Men samtidig så er det så greit å forholde seg til en leverandør hvis noe skulle ryke sunn. 

Dusjkabineter for utleie leiligheten og badet for ungene ble kjøpt på Mega flis, tilbud for 3999kr.

 

Gulv for hele huset ble også kjøpt inn for ett par måneder siden, det ble vinyl gulv. Ser ut som slik gammel gulv,rustikk, kjempe stilig. Kjøpte på Gausdal Land. Grunnen til at vi bestemte oss for vinyl planker, er at en har muligheten å bruke våt mopp. For meg er viktig fordi jeg syns ikke at ved å gå rundt med tørr eller litt fuktig mopp, så blir gulvet rent. Jeg må kunne ha muligheten å bruke vann.Også måtte jeg ha en annen ytterdør enn det Boligpartner leverer huset med. Valget falt på Diplom dør i svart. Huset skal beises svart og da blir det stilig med denne:Godt i gang med begynnelsenDet hele begynte i mars i år ,2015. Etter å ha fått en baby og vi ble en familie på fire, så ser vi at huset vi bor i nå er i minste laget. Da begynte litt på tull å snakke på det å bygge, og tullet ble til alvor.... vi bestilte kataloger fra både Norbohus, Mesterhus, Blink Hus og Boligpartner. Vi klarte ikke å bli enige med hverandre om hvilken hus vi begge hadde lyst på. Men da vi kom frem til Boligpartner sin Firenze, så sa det bare PANG..... den likte vi begge. Den er både moderne, koselig og litt funkis.... så var vi i gang.

Tomta kjøpte vi på sommeren. Det blir på Gjøvik, Monsveen. Boligfelt om er ganske nytt, fra 2004. Mye fine hus og ikke minst lettvint med tanke på barnehage og skole. Barnehagen er så nær at vi kan nærmest kaste knerten over dit.... skolen til frøkna er 15 min gåavstand. Tilrettelagt for barn og koselig område.

I oktober fikk vi bygge tillatelsen og med tre godkjente dispensasjoner.   :-) Nå er vi cirka en måned ut i byggingen og gutta på Boligpartner har stått på med å grave og støpe før kulda slår inn. Vi har vært kjempe heldige å ha så varme temperaturer i slutten av November. Det er ikke ofte det er varmegrader på denne tiden av året.

Plata er støpt og veggene i sokkelleiligheta på vei opp. Når dette er ferdig, så kan kulda og snøen få komme.

Jeg kjenner det kribler i magen hver gang jeg ser bygginga har kommet ett steg videre. Ser frem til å begynne å gjøre bygginga innvendig selv. Vi bygger huset med utleie leilighet, og den skal vi prøve å gjøre klar først. Vi skal montere takplater og veggplater selv. det gjelder også legge gulvet selv og sette opp kjøkken. Er en del jobb, men vi er motiverte.

 

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier