hits

desember 2015

Forsinkelser

Begynner å bli noen dager siden sist, og det er det god grunn til: det skjedde nemlig ikke en dritt på ett par uker. Selv om været har vært knall fint og "varmt" og vi håper at muren rundt huset skulle bli støpt, men nei da........ Skulle tro at muren hadde vært klar siden temperatur var så viktig for kvaliteten og tørkinga, og været har vært på vårt side. Arne var på byggeplassen hver dag og kom like skuffet hjem. Byggelederen var ikke informert om at mureren var forsinka, så han var like overrasket. Vi ligger 2 uker etter skjema. Det er for så vidt ikke noe krise, siden dette blir tatt igjen. Men det gjenstår mer støpning, og det er veldig viktig å faktisk benytte seg av det varme været nå. Derfor blir vi litt frustrerte da vi ser at dagene går og ingenting blir gjort.

 

Men på tirsdag ble endelig veggene ferdig bygd og fylt, så nå skal det tørke frem til romjula. Da kommer graveren tilbake og gjør ferdig jobben rundt huset.

 

Men da kan jeg trygt si at det ikke blir noe mer blogging før nyttår, så vil ønske dere alle en God Jul og et Godt Nytt År.

Snømåking

 

I dag måtte Arne pent ta med seg snøskuffa og spaden og reise på byggeplassen for å måke. Vi har nemlig ansvar for at det skal være mulig å komme seg frem for arbeiderne. Siden de skal jobbe i helga, så måtte han måke ikveld. Var vist litt rar følelse å måke "inne" i huset :-)Vi hadde byggemøte med byggeleder på onsdag. Som jeg nevnte forrige gang, så har vi lyst på eksta vindu på kjøkkenet. Vi nevnte dette på møtet, og en dyp sukk kom fra byggeleder. Huset er nemlig bestilt allerede og det å skal få inn en ekstra vindu kan bli vanskelig og kostbart for oss. Men det viser seg at vi kan få til en smalt avlangt ett, men må ikke være bredere enn 55cm. Så da får vi noe alikevel.

 

Jeg fant frem noen bilder som ligger på internett av huset vårt. Dette er fra samme hus bygd på Flisa. Jeg og Arne besøkte paret som har bygd huset, slik at vi fikk se det i virkeligheten. Det var like nydelig som på bildene.


Dette er stua

 


mot kjøkken og spisestue delen

 

 


Loftstue

 


Loftstue

 

Vi har tegna ferdig kjøkkenet. Det blir Ikea. Jeg har ikke tatt med mer enn en rekke med overskap. Hadde egentlig ikke på overskap i det hele tatt, men oppdaga at det blir upraktisk. Kjøkkenøy med muligheter for å sitte og spise frokost, og vitrine skap med oppbevaring på ene siden. Jeg har blitt bortskjemt her med kjølerom, så jeg så veldig svart på å gå tilbake med en kjøleskap. Så da blir det to kjøleskap. :-)


Til høyre er tre tårna med dobbel kjøleskap og stekeovn og mikro. Kjøkkenøya er rett frem,  der blir det kokketoppen og vifta.

 


til høyre for tårnene, har jeg tegna inn lav benk, dette blir en slags sittebenk. Tegningen er litt misvisende, for vinduene stemmer ikke i forhold til hvordan det blir i virkeligheten, men de er tegnet inn bare for å indikere hvor langt ut jeg kan tegne.

Eneste jeg skal kjøpe fra Elkjøp er takvifta, for den må være hvit, og det har de ikke på Ikea. Alle hvitevarene blir også hvite. Kjempe tøffe... til og med induksjonstoppen er hvit.

  Mikro

Stekeovn

Platetoppen

 


Ventilatoren. Denne er stilig. :-)

 

På onsdag fikk jeg hentet alt jeg hadde bestilt fra Gjøvik Varme og Sanitær. Og nå er alt lagret og venter på å komme seg i ny huset.

 

Eneste jeg sliter med nå er mosaikk på badet vårt og innredning. Klarer ikke bestemme meg. Er drit lei hvit, så vil ha noe brunt/bronze .... litt mer "varme" farger. Men jeg leter nå, så ikke lenge til det kommer bilder av ny innredning og mosaikk.

 

Ønsker dere alle en knall fin helg.

 

, Gjøvik

Vi bygger hus for første gang. Sammen med Boligpartner på Gjøvik skal vi oppføre huset firenze.

Kategorier